Diaconie

Diaconie

Diaconie betekent dienen, het bijstaan van mensen die hulp nodig hebben. Het gaat dan om goed en recht doen, ook wel barmhartigheid en gerechtigheid genoemd. Goed doen betekent: mensen helpen. Recht doen betekent: iets doen aan de oorzaken van problemen, opkomen voor de belangen van mensen. De mannen en vrouwen die deze hulp op allerlei manieren proberen te realiseren noemen wij in onze kerk diakenen. Zij stimuleren de leden van de kerk om een diaconale gemeente te zijn, dus om er voor elkaar te zijn, voor elkaar en anderen te zorgen. 


Naastenhulp

Deze naastenhulp komt voort uit de liefde van Christus voor de mensen. Hij kwam in de wereld om te dienen en ontfermde zich over hen die hulp nodig hadden. Hij heeft ons laten zien dat wij aan elkaar moeten denken en voor elkaar moeten zorgen. Deze liefde van Christus voor ons, mensen, willen wij graag beantwoorden en daarom willen wij ervoor zorgen dat niemand tekort komt en dat iedereen hulp krijgt die het nodig heeft. Onze diaconie wil zo de visie van de gereformeerde kerk van Dalfsen mee helpen te concretiseren: hart voor God, hart voor elkaar en hart voor de wereld te beginnen voor ons eigen dorp. 


Voor wie is de hulp

De hulp richt zich op hen die gebrek hebben, ziek of eenzaam zijn. Hierbij kan je denken aan huishoudelijke hulp als iemand ziek is, boodschappen doen voor iemand die slecht ter been is, bij een iemand, die weinig bezoek krijgt, op bezoek gaan. Zo zijn er nog wel meer vormen van hulp denkbaar. Allereerst is deze hulp gericht op de leden van de eigen kerkelijke gemeente, maar deze hulp is ook gericht zijn op de mensen om ons heen. Zowel dichtbij in ons eigen dorp als ver weg. Zo ontstaat een levende gemeente die een aantal kenmerken met zich meedraagt. Deze kenmerken zijn dat wij ons laten inspireren door Christus die van alle mensen houdt. Wij willen zijn volgelingen zijn. Zo proberen wij er samen voor te zorgen dat onze gemeente een diaconale gemeente is.


Diaconaal, dat wil zeggen:

 • dat wij graag anderen willen helpen;
 • dat wij op een verantwoorde manier onze talenten willen gebruiken;
 • dat wij blij zijn als wij armen geld of materiële zaken kunnen geven;
 • dat wij blij zijn als wij gastvrij kunnen zijn.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de diaconie.

Postadres:
GKV DALFSEN OOST
T.A.V. SECRETARIS VAN DE DIACONIE
BRETHOUWERSTRAAT 19
7721 XM  DALFSEN

Bij voorkeur per e-mail via onderstaand formulier:

Contact diaconie
 1. Naam(*)
  Please type your full name.
 2. E-mail(*)
  Invalid email address.
 3. Telefoonnummer
  Invalid Input
 4. Bericht
  Ongeldige invoer
 5. Vul de letters uit het plaatje in(*)
  Vul de letters uit het plaatje in
  Ongeldige invoer