Leerhuis: Back to the basics

Wat is geloven nu eigenlijk? En wat geloof ik eigenlijk? Niet alleen ‘beginners’ maar ook ‘doorgewinterde’ gelovigen stellen zich deze vragen. Daarom willen we in deze cursus samen terug naar de basics. Om die te (her)ontdekken.

De cursus is zo opgezet dat iedereen mee kan doen: beginners en gevorderden. Juist die combinatie kan voor iedereen heel leerzaam zijn. Dus of je nog maar nauwelijks iets weet van het christelijk geloof of al jarenlang gelovig bent en de Bijbel bij wijze van spreken uit je hoofd kent: iedereen van harte welkom!

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: wat is christen-zijn? Wie is God eigenlijk? Hoe kun je Hem (beter) leren kennen en met Hem in verbinding zijn? Wat is de Bijbel eigenlijk voor boek? Wat is het grote verhaal dat de Bijbel wil vertellen? En wat heeft geloven eigenlijk voor effect? 

De cursus bestaat uit vier avonden die geleid worden door ds. Maarten van Loon en ds. Gerard Nederveen. De avonden zijn op 22 maart, 5, 19 en 26 april en beginnen om 20:00u in GKV Het Kruispunt. (inloop v.a. 19:45u)

Wil je meedoen? Graag! Aanmelden stellen we op prijs, zodat we een idee hebben hoeveel mensen we kunnen verwachten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar leerhuisdalfsen@gmail.com