Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/plugins/system/gantry/gantry.php on line 406

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/administrator/components/com_poweradmin/models/menuitem.php on line 376

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/administrator/components/com_poweradmin/models/menuitem.php on line 376

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/administrator/components/com_poweradmin/models/menuitem.php on line 376

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/plugins/system/jsnpoweradmin/jsnpoweradmin.php on line 224

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/administrator/components/com_poweradmin/models/menuitem.php on line 376

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dalfsenoost/domains/dalfsen-oost.gkv.nl/public_html/plugins/system/jsnpoweradmin/jsnpoweradmin.php on line 257
Thema's

Nieuws

VakantieBijbelFeest herfst 2018

VakantiebijbelfeestZoek het uit!


Het VakantieBijbelFeest komt er weer aan! Dit keer in Het Kruispunt op de 1ste maandag van de herfstvakantie!
Zoals je gewend was, werd er in de NGK iedere voorjaarsvakantie een VakantieBijbelFeest gehouden en in de GKV iedere herfstvakantie een kindermiddag. Besloten is om de feesten voortaan samen te organiseren! We gebruiken hiervoor het materiaal van HGJB die een prachtig Bijbelfeestprogramma heeft uitgewerkt. Het thema dit keer is: Zoek het uit…! Nu is het al snel vakantie en het lukt de stuurgroep niet om de organisatie rond te krijgen. Daarom lassen we een tussenprogramma in, minstens net zo leuk en beloven we in de voorjaarsvakantie met een goed uitgewerkt programma te komen!

Maandag 22 oktober 2018
11:00 uur tot 14:30 uur
In…het Kruispunt!

Er is een spannend Bijbelverhaal, zang en dit keer Levend Ganzenbord! Met pannenkoeken tussen de middag en daarna zakken we lekker onderuit voor een leuke film! We gaan er weer een feest van maken!

Hierbij hebben we nog wel hulp nodig! Om mee te helpen met muziek maken, zingen, cake, koek bakken, pannenkoeken bakken, eten en drinken uitdelen, groepje kinderen begeleiden bij het spel enz.
Meld je aan via de mail vakantiebijbelfeest.dalfsen@gmail.com voor 14 oktober of via de lijsten in de kerk. (er is ook een mogelijkheid om studiepunten te verdienen!)

Deelzondag 7 oktober

Logo Deelpakket DalfsenIn het programma ‘Steenrijk, straatarm’ ruilen een rijk en een arm gezin een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. Ongeacht wat je vindt van dit programma: heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als…?!
Geen vlees meer eten, de verwarming niet meer kunnen betalen of nooit meer op vakantie gaan. Voor maar liefst 70 procent van de mensen die zich arm voelen is dit de dagelijkse praktijk, blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Help mee om mensen die wel wat extra’s kunnen gebruiken een Deelpakket aan te bieden!
 
De volgende Deelzondag is gepland op 7 oktober.
Productverdeling
1: broodbeleg
2: vruchtensappen, frisdranken, ranja
3: houdbare melk, yoghurtdrank, chocomel (ook graag kleine pakjes)
4: beschuit, roggebrood, tarwebloem, (olijf/zonnebloem-)olie
5: rijst, aardappelpuree, groenten en tomaten(!) in pot of blik (ook klein verpakking)
6: (ontbijt-)koek, snoep, crackers, chips, nootjes
7: toiletpapier, toiletartikelen
8: pasta, pastasauzen, tomatenpuree(!) en mixen
9: wasmiddel, afwasmiddel, schoonmaakmiddel
10: soep (ook varkensvleesvrije soep)
W11: vleesproducten in pot of blik (graag kip en vis)
W12: koffie, oploskoffie, Senseo, thee
 
Deelpakket Dalfsen
E-mail: deelpakketdalfsen@outlook.com
Rekeningnummer: NL30RABO0313769974

Dorcas Winkel Dalfsen viert feestelijk eerste lustrum

Dorcas winkel dalfsenOp 22 september 2018 viert Dorcas Winkel Dalfsen dat de winkel vijf jaar geleden geopend is. Met een Pakistaanse muziekgroep, een proeverij van wereldgerechten en mooie kortingen wordt het eerste lustrum van deze kringloopwinkel feestelijk gevierd. De opbrengst van deze dag komt, net als altijd, ten goede aan de allerarmsten van deze wereld.

De Dorcas Winkel Dalfsen is tijdens de feestdag op 22 september open van 10.00 tot 16.00 uur. Er is voor iedere klant koffie met iets lekkers. Om het extra feestelijk te maken komt er na de middag een Pakistaanse groep om muziek te maken en worden tussen 12.00 en 14.00 uur wereldgerechten uit diverse landen geserveerd die door dorpsgenoten gemaakt  zijn. Daarnaast is er een grabbelton voor kinderen en volwassenen. De vrijwilligers hopen dat er veel mensen naar de winkel komen om het jubileum met hen te vieren.

In de zomer van 2013 is het gelukt om in Dalfsen een Dorcas Winkel te vestigen. Bij deze kringloopwinkel komt de opbrengst ten goede aan de allerarmsten. Mensen doneren goederen in plaats van geld. De goederen die er aangeboden kunnen worden variëren van dames-, heren- en kinderkleding  tot kleine meubels en van huishoudartikelen, speelgoed etc. Met de opbrengst worden projecten gesteund. Er zijn al meerdere projecten gesteund, op dit moment zijn dat projecten in Kenia. Op 22 september wordt in Dalfsen een Dorcas informatiestand bemand door medewerkers van Dorcas van de afdeling Landen. Zij kunnen klanten alles vertellen over de projecten in Kenia.

Aan tafel het gesprek over vrede

Podium van kerken DalfsenIn het kader van de Vredesweek 2018 nodigen wij inwoners van de gemeente Dalfsen uit om aan tafel het gesprek over vrede aan te gaan. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Verhalen worden gedeeld, want vrede kun je leren, van elkaar. Welke rol kunnen we in Dalfsen spelen om vrede te bevorderen?


Voor deze maaltijd kunnen 100 personen aanschuiven en genieten van ‘wereldse gerechten’ (vegetarisch en niet vegetarisch). Via het e-mailadres: info@podiumvankerkendalfsen.nl (of telefonisch via: 06-43577852) kunt u zich tot uiterlijk zaterdag 21 september aanmelden voor de maaltijd. Aan deze maaltijd zijn geen kosten verbonden.


Datum: dinsdag 25 september 2018
Plaats: Trefkoele Plus
Tijden: inloop vanaf 17.30 uur; maaltijd 18.00 – 19.30 uur

Startavond Bijbelkringen


Startavond BijbelkringOp vrijdag 21 september starten de Bijbelkringen met een gezamenlijke avond met als thema: Gaan voor Go(u)d.

Alle jongeren van 12 t/m 17 jaar zijn van harte welkom!

Spreker: Helena de Haan van ‘Geloofshelden‘.
Lees meer over de spreker(s).
Geloofshelden: het opleiden tot discipelen van Jezus in de (sport)wereld door getuigen, sportactiviteiten, onderwijs en training. Relatie is hierin de sleutel, sport het speelveld.

De avond begint om 19:30  en is ongeveer 21:30 uur afgelopen.