Nieuws

Nacht van Gebed 2018

Opendoors grBid 1 op 2 juni voor vervolgde christenen in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Polhaarweg te Dalfsen.

Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet 's nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!

Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: "Elke avond zijn we bang dat we 's nachts wederom worden aangevallen. 's Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming." Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.

Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Polhaarweg, Dalfsen. De Nacht begint om 20.00 uur en duurt 04.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.

Neem voor vragen contact op met: Gerard Vonk, 0529432423 of Wim Lengkeek, 0529434872

Meer informatie: www.opendoors/nacht

Deelzondag 6 mei

De participatieraad heeft Deelpakket Dalfsen een bezoekje gebracht tijdens een inpakavond. Naast informatie over hoe alles georganiseerd is, wilde men vooral graag horen wat er leeft onder de doelgroep van Deelpakket Dalfsen. De participatieraad signaleert ontwikkelingen, knelpunten en kansen die er zijn om het sociaal beleid van de gemeente Dalfsen te verbeteren en geven het college van burgemeester en wethouders daarover gevraagd en ongevraagd advies. Verhalen, tips en verbeterpunten, ook die van Deelpakket Dalfsen, zijn hiervoor de basis. Dus kwam de participatieraad op 9 april Het Kruispunt binnenstappen om te horen en te zien wat Deelpakket Dalfsen doet. Die avond is wederom duidelijk geworden dat Deelpakket Dalfsen goed werk doet en hulp (helaas) hard nodig is!

Ook na de Deelzondag in april konden de ruim 100 dozen weer gevuld worden dankzij uw hulp! Naast alle ingezamelde producten hebben de collecten van GKv / NGK, de schenkingen van de  R.K.- en de Prot. Gem. Dalfsen en de giften via de bank weer een mooi totaal bedrag opgeleverd! Wat fijn dat zoveel mensen Deelpakket Dalfsen een warm hart toedragen!

De volgende Deelzondag is gepland op zondag 6 mei. Neemt u weer producten of geld mee? 

Productverdeling per wijk:

1: vleesproducten in pot of blik (graag kip en vis).
2: koffie, oploskoffie, Senseo, thee.
3: broodbeleg.
4: vruchtensappen, frisdranken, ranja.
5: houdbare melk, yoghurtdrank, chocomel (ook graag kleine pakjes).
6: beschuit, roggebrood, tarwebloem, (olijf/zonnebloem-)olie.
7: rijst, aardappelpuree, groenten en tomaten(!) in pot of blik (ook klein verpakking).
8: (ontbijt-)koek, snoep, crackers, chips, nootjes.
9: toiletpapier, toiletartikelen.
10: pasta, pastasauzen, tomatenpuree(!) en mixen.

Deelpakket Dalfsen
E-mail: deelpakketdalfsen@outlook.com
Rekeningnummer: NL30RABO0313769974

Mooie opbrengst compostactie 2018

De editie 2018 van de compostactie is weer voorbij. Begin februari zijn ruim 70 vrijwilligers langs de deuren geweest om te folderen en de bestellingen op te nemen. Op zaterdag 10 maart zijn zo’n 35 man (vrouw) in touw geweest om de bestellingen te bezorgen. Vanaf 8:00 uur was het druk bij het pand van de firma Wienen aan de Wannestraat. Vanaf hier werden de bestellingen met behulp van trekkers met wagens, een bestelbus, een auto met aanhanger en de benodigde menskracht weggebracht. In de kantine van firma Wienen konden de vrijwilligers genieten van koffie of een andere drank, soep en brood. 

In totaal zijn er deze dag zo’n 2050 zakken compost, potgrond of mestkorrels bezorgd. Goed voor een opbrengst van € 4.444,00. Dit jaar hebben we de actie opgezet om Rosengaerde en Casa Ana te ondersteunen. Beide hebben op 26 april het mooie bedrag van € 2.222,00 mogen overhandigen.

Namens Rosengaerde heeft Paul Slot het bedrag in ontvangst genomen. Het voornemen is om de accu’s van de duofiets te vervangen door een nieuwe (ongeveer € 600,00), en het zou erg mooi zijn om een tweede accu te kopen, zodat de fiets vaker gebruikt kan worden. Daarnaast is er de wens om een tweede beweegfiets in de beweegtuin van Rosengaerde te plaatsen. 

Namens het opvanghuis Casa Ana in Roemenië hebben Herman en Anneke Zelle het bedrag in ontvangst genomen. Hun zoon Jorrit geeft daar samen met zijn vrouw Ellen leiding aan dit tehuis dat zigeunerkinderen opvangt. Het tehuis heeft groot onderhoud nodig.

Beide ontvangers waren verrast over de hoogte van de bedragen. Paul Slot had gehoopt om een accu te kunnen vervangen, en nu heeft men geld voor twee en nog geld over. Ook voor familie Zelle was het bedrag meer dan twee keer zo hoog als men op had gerekend. De dank die we van hun ontvingen brengen we graag aan jullie over. Daarom: iedereen die – op wat voor wijze dan ook (ook in de weken vooraf) - geholpen heeft: HARTELIJK DANK!!!! Zonder jullie (belangeloze) inzet is de compostactie niet mogelijk. 

Hartelijke groeten, 
het compostteam Frans, Jan, Dirk, Hans, Hans en Marco.

Lentewandeltijd Voor Jou - 16 mei

Vrolijke zonnestralen, bloesem aan de bomen, vogels die fluiten ...  Wij hebben de lentekriebels! En die willen we niet voor onszelf houden! Daarom organiseert Tijd voor Jou een lentewandeling voor alle zussen vanaf 18 jaar. Met veel gezelligheid, een mooie route, ruimte voor gesprek, verdieping, stilte, genieten ... en ... natuurlijk wat lekkers.

Wandel mee op woensdag 16 mei! We starten om 19:00 uur vanaf het Oude Station. Kosten: 5,- . Opgeven kan t/m 15 mei via: tijdvoorjoudalfsen@gmail.com

Workshops Koffie & Creatief

De volgende workshops staan gepland voor de komende periode:

Donderdagmiddag 17 mei is iedereen welkom bij Ida Bos, Klaverkampsweg 4.  Tijdstip 13.00 tot 15.00 uur. Geen workshop. Neem gewoon je eigen haak- of ander werkje mee. Of kom gewoon een kop koffie drinken.  Laat je even weten of je komt?  idabosdijkema@hotmail.com  of 433529. 

Vrijdagmorgen 25 mei – workshop houtbranden. We gaan eerst samen oefenen met houtbranden en daarna mooie houten kaarten branden. Tijdstip: 9.30 tot 11.30 uur bij Ankie aan Het Lage veld 2. Kosten € 7,50 per persoon. Aanmelden: ankievdhulst@live.nl of 0529 458516. 

Zaterdag 7 juli – workshop vlechten met wilgentenen bij Ankie aan Het Lage veld 2. Wij gaan een (hoge) bloemensteun maken onder leiding van een ervaren vlechter. Tijdstip: 9.30 uur tot 12.30 uur. SVP om 9.15 uur aanwezig zijn. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de kosten € 32,50 tot € 39,50 per persoon zijn. Aanmelden: ankievdhulst@live.nl maximaal 10 personen. Aanmelden tot uiterlijk 13 juni in verband met het weken van de wilgentenen!

Heb je ideeën voor nieuwe workshops voor na de zomer 2018? Laat het ons weten: ankievdhulst@live.nl en/of idabosdijkema@hotmail.com.  Heb je een familielid, vriend(in), collega, buurman/vrouw enz. die belangstelling heeft? We willen graag gastvrij zijn: van harte welkom!