Nieuws

Oproep nieuwe Bijbelkring mentoren

Herhaling oproep nieuwe Bijbelkring mentoren gezocht

 

Een tijdje geleden heeft u in het kerkblad kunnen lezen dat we voor de ongeveer 150 jongeren (tussen 12 en 18 jaar) in onze gemeenten nog op zoek zijn naar nieuwe mentoren. We hebben helaas nog steeds niet genoeg mensen die samen met onze jongeren de ‘Follow Me (Next)’ methode willen behandelen volgend seizoen.

 

Maar u kunt zich nog steeds aanmelden!

 

Voor meer informatie over het mentorschap en/of over de methode die we gebruiken, neem gerust contact op met één van ons óf mail via jong@gkvdalfsen.nl


Thea van Gelder, Marlies ten Have, Grietje Ophoff en Derike Pruim

Naar Buiten: zending en evangelisatie

De NGK, GKv Dalfsen West en GKv Dalfsen Oost brengen de activiteiten op het gebied van zending en evangelisatie bij elkaar in de werkgroep Naar Buiten. Naar Buiten sluit aan bij de visie van onze gemeenten:

 • Wij dienen samen onze Heer Jezus Christus en komen samen onder de genadeverkondiging, eren en loven onze God – Vader, Zoon en Geest – in onze erediensten, thuis en in de kerk.
 • Wij mogen vanuit die basis samen optrekken en vormen samen het lichaam van Christus op aarde. We zijn elkaar tot een hand en een voet en mogen onze gaven en talenten ten dienste van elkaar inzetten en gebruiken.
 • Vandaar uit mogen wij ook hart hebben voor de wereld: Gods wereld, dus ook onze wereld. Iedereen in de gemeente heeft daarin een eigen plek. Vanuit onze verbondenheid met onze HEER mogen we in zijn wereld zijn beeld laten zien. Zout, licht, gist, Gods Liefde uitstralen, dichtbij en ver weg.

Buiten naar binnen brengen:

 • Onder de aandacht brengen wat er leeft en gaande is buiten de kerken.
 • Aandacht voor sociaal-maatschappelijke omstandigheden die vragen om een actieve houding van de kerk, bv. armoede in het dorp, het vluchtelingenprobleem, eenzaamheid, burenhulp, wijkopbouwwerk, etc.

Binnen naar buiten brengen:

 • Het evangelie aanbieden aan de mensen en hierbij aansluiten bij de behoeften die mensen hebben. We werken daarin samen met alle kerken in Dalfsen in het Platform Evangelisatie Dalfsen
 • Voorbeelden zijn bijv. zingen in Rosengaerde, de Bijbelvakantieweek, organiseren van een gospelconcert of Opwekkingsconcert. Ook door activiteiten zoals Present, Deelzondag, etc. te legitimeren en
 • Andere activiteiten, a.:
 • ‘Dalfsen helpt’
 • Whatsappgroep met buren
 • Maaltijd organiseren in eigen buurt
 • Initiatief tegen vereenzaming
 • ‘Naastelief’
 • Open Doors / Nacht van gebed
 • Open kerk / Kerkproeverij
 • Kerkenpad
 • Vluchtelingenwerk
 • Gevangenzorg
 • Michaproject
 • Week van gebed

Naar Buiten wil deze activiteiten stimuleren, faciliteren en ondersteunen. De werkgroep wil mensen stimuleren en helpen hun gaven en talenten te ontdekken zodat ze zelf in beweging komen, Jezus uitstralen en laten zien dat zij leerlingen van Jezus zijn. 

Want wij verlangen ernaar om het goede nieuws van Jezus Christus in woorden en daden in ons dorp en in onze omgeving door te geven. Wij streven ernaar om als volgelingen van Jezus Christus ‘leesbare brieven’ te zijn en om als gemeente toegankelijk te zijn voor ieder die Jezus wil navolgen. 

Meer informatie? Mail naar evangelisatie@dalfsen.gkv.nl

Onder de verantwoordelijkheid van de commissie ‘Naar Buiten’ vallen de volgende werkgroepen:
 

Openlucht Sing-in 15 juli

 
Poster Sing in datum 15 7 18Op zondagmiddag 15 juli wordt er een Sing-in gehouden op het Kerkplein voor de Grote Kerk in Dalfsen.
Thema is: 'Water'. Water is onze eerste levensbehoefte. Jezus geeft ons levend water, waardoor wij nooit meer dorst hoeven hebben.
 
De liederen uit de verschillende tradities zijn gekozen rondom het thema. Henriëtta Kuipers zal de Sing-in presenteren. De zang wordt ondersteund door o.a. Marjolein Dekker en Els Sikkema. De begeleidende band bestaat uit: Mirjam Jansen (piano), Jan Kramer (gitaar), Leonardo van Lenthe (viool), Linda Holsappel (dwarsfluit) Edwin Vetkamp (basgitaar) en Erik Ritsema (drums). De kinderen mogen vooraan komen om de kinderliederen mee te zingen.
 
Er is een gedrukte liturgie en een keuzeblad voor verzoeknummers. De collecte is bestemd voor het project Casa Ana in Roemenië – opvanghuis voor zigeunerkinderen - waar Dalfser jongeren eind van die week naartoe gaan om te klussen en te helpen. 
 
De Sing-in begint om 16.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie, thee of limonade. Bij slecht weer is het binnen in de Grote Kerk. Iedereen is van harte welkom!

Deelzondag 1 juli

Logo Deelpakket DalfsenWat is God gul.


God heeft de macht om jullie al het goede te schenken. Hij kan jullie alles geven wat je nodig hebt. Zelfs zo veel dat jullie altijd meer dan genoeg hebben, en veel overhouden om andere mensen te steunen. 2 Korintiërs 9:8, BGT


Wij zijn in de wereld om van die ontvangen rijkdom weer uit te delen, weg te geven! Jezus het ons zien: tot eer van zijn Vader heeft hij de mensen om zich heen rijk gemaakt door zelf arm te worden. Laat dat daarom ook niet bij goede voornemens en mooie woorden blijven, reken eens uit hoeveel je bruto van God gekregen hebt en check dan vandaag of morgen eens wat je weggeeft.


De volgende Deelzondag is gepland op zondag 1 juli

Productverdeling

1: koffie, oploskoffie, Senseo, thee.

2: broodbeleg.

3: vruchtensappen, frisdranken, ranja.

4: houdbare melk, yoghurtdrank, chocomel (ook graag kleine pakjes).

5: beschuit, roggebrood, tarwebloem, (olijf/zonnebloem-)olie.

6: rijst, aardappelpuree, groenten en tomaten(!) in pot of blik (ook klein verpakking).

7: (ontbijt-)koek, snoep, crackers, chips, nootjes.

8: toiletpapier, toiletartikelen.

9: pasta, pastasauzen, tomatenpuree(!) en mixen.

10: wasmiddel, afwasmiddel, schoonmaakmiddel.

W11: soep (ook varkensvleesvrije soep).

W12: vleesproducten in pot of blik (graag kip en vis).

Naast alle ingezamelde producten hebben we via collecten en via de bank weer een mooi bedrag mogen ontvangen. Hartelijk dank!


Deelpakket Dalfsen

E-mail: deelpakketdalfsen@outlook.com

Rekeningnummer: NL30RABO0313769974

*In augustus wordt geen inzameling gehouden vanwege de zomervakantie.