Gemeenteproject "Samen één"

Acht themaweken in het seizoen 2016/2017

Net als vorige seizoenen, willen we ook dit seizoen weer een gemeenteproject doen volgens de inmiddels bekende formule: elke maand een themazondag met een daarop volgende bespreking van het thema in de diverse groeigroepen.

Dit seizoen is het thema "Samen één", naar de titel van het gelijknamige boekje van Dorine Heij (redactie), met als ondertitel  "Omgaan met verschillen in de kerk". Het boekje is gericht op ondersteuning bij het concreet maken van de liefde van Christus in het onderling en gesprek, de houding waarbij je het geluk en welzijn van de ander zoekt. Daarbij kan je één zijn terwijl je het niet in alles eens bent. We denken dat het boekje goed past bij de ontwikkelingen die nu gaande zijn.

Zes thema's - 8 themaweken

In het boekje komen 6 thema's aan de orde. Drie ervan komen voor de Kerst aan bod, de overige drie na de jaarwisseling. In beide jaarhelften is nog een vierde themaweek gepland. Op de betreffende zondag wordt een preek gehouden over een "vrij onderwerp" (suggesties welkom). Iedere wijk of groeigroep kan ervoor kiezen dit onderwerp te bespreken, maar er kan ook voor een eigen onderwerp gekozen worden. Met dit laatste komen we tegemoet aan de wens hiervoor die in de evaluatie van vorige seizoenen een aantal keer is geuit.

Hieronder volgt de planning van de themazondagen (klik op een thematitel voor meer informatie):

4 september Talen van de liefde
2 oktober Generaties komen en gaan
6 november Ervaren en beleven
11 december Preekbespreking of eigen thema

8 januari Gaven en talenten
5 februari Taken en rollen
5 maart Droomkerk
2 april Preekbespreking of eigen thema

De zes thema’s in het boekje zijn heel concreet en de werkvormen zijn bedoeld om het geloofsgesprek te bevorderen. Bij elke thema is er eerst een korte uiteenzetting, daarna is er een bijbelleesrooster voor 7 dagen met een meditatieve bespreking. Dit kan goed gelezen worden in de week voorafgaande aan het thema of de dagen voorafgaand aan de groeigroepavond.

Boekje bestellen

Bij boekhandel Schuurman hebben we een groot aantal exemplaren besteld. Voor 10 euro (i.p.v. normaal 13,75) kunt u daar als lid van Dalfsen-Oost het boekje kopen. Dat geldt ook voor leden van Dalfsen-West, dat ook met dit thema aan de slag gaat. Als het goed is, zijn de boekjes vanaf zaterdag 27 augustus bij Schuurman verkrijgbaar.