Wandelen in het Licht

Als je van een avond gezelligheid, natuur, geloof en diepgang houdt, krijg je tijdens een Lightswitchavond alle ingrediënten aangereikt. Dat heeft ook een groepje ‘zussen’ ervaren toen zij afgelopen dinsdagavond (11 juni) een eerste Lume-wandeling mocht beleven. “Wat was het gaaf om dit met elkaar als zussen mee te maken! Ontmoeten, stil zijn, gesprek, diepgang, vertrouwen, lol, buiten de comfortzone en met elkaar in gesprek tijdens een wandeling van ongeveer acht kilometer. Ondertussen genoten we van de mooie omgeving. Ja, het was een bijzondere avond!” laten deze dames uit de GKv’s en NGK weten.

 

Verre Naasten heeft onlangs de nieuwe vrouwenbeweging Lume gelanceerd. Vanuit het principe dat iedereen Licht is, zoals je dat in Handelingen 13:47 kunt lezen, wil Lume vrouwen helpen om op de plek waar ze al licht geven, hun geloof te delen. Lume biedt hiervoor een online community, concrete handvatten en praktische tools, zoals de Lightswitchavond en de Lightbox. De Lightbox is door zijn inhoud uniek in Nederland en geïnspireerd op de succesvolle abonnementsboxen, zoals deze er zijn voor kleding, lifestyle en eten. Bovendien wordt met de aanschaf van de box direct een project van een Lume-vrouw in het buitenland gesteund. Op www.wijzijnlume.nl delen vrouwen van over de hele wereld hoe zij hun leven als christen vormgeven en het geloof met anderen proberen te delen.

 

Gerjanne Zielman en Annette Volkerink, de initiatiefnemers van deze Lightswitch in Dalfsen, hebben gekozen voor de box ‘Move the light’. Een actieve avond waar je letterlijk en figuurlijk in beweging wordt gebracht: ga samen naar buiten, beweeg en warm je op bij het vuur. Met goede gesprekken over hoe jij jouw licht in beweging kunt brengen!